Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedinstven slučaj u svijetu

Dječak hoda i govori nakon što su mu 7 sati prišivali glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo šest ljudi na svijetu mogu se pohvaliti time kako su ostali na životu nakon što im se glava gotovo potpuno odvojila od kralježnice, a 14-godišnji Chris Stewart je jedini koji se nakon rehabilitabije uspio vratiti i normalnom životu.

Kada je imao samo 12 godina Chris je stradao na juniorskoj auto utrci. Kako mu se glava gotovo u potpunosti odvojila od kralježnice, liječničke prognoze bile su sve samo ne optimistične. Njegovoj majci Debbie i njezinu zaručniku Paulu rekli su kako su Chrisove šanse za preživljavanje oko mizernih sedam posto. Ipak, nakon riskantne operacije koja je trajala sedam sati Chrisu su uspjeli prišiti glavu na vrat koristeći titanske šipke i vijke.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac Oglasio se turski kirurg čija je pacijentica nakon zahvata umrla u Srbiji, otkrio na što sumnja

Devet mjeseci kasnije Chris je ponovno prohodao, a prije toga je ponovno naučio i jesti i govoriti. Početkom ove godine liječnici su mu dali i 'zeleno svijetlo' da se vrati na stazu. No, majka mu nije dozvolila da se vrati auto utrkama, već smije vozili samo go-kart utrke što je mnogo sigurnije i kontroliranije.

'Nismo znali hoće li, ako uopće i preživi, moći hodati ili govoriti. Tako da je naprosto nevjerojatno da ponovno ide i na utrke. Vratio nam se i ponovno radi ono što voli. S obzirom da je bio praktički 'obezglavljen', to je pravo čudo', kazala je za 'Sun' Chrisova 43-godišnja majka.

'On je jedina osoba na svijetu koja je preživjela takve ozljede i vratila se normalnom životu. Još nekoliko ih je također preživjelo, no ostali su trajno paralizirani. Njegov oporavak je zaista nevjerojatan', kazao je kirurg Evan Davies koji je 2006. operirao Chrisa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene