Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posao iz snova dobio je šestogodišnji dječak Sam Pointon iz Lecesetra koji se prijavio na oglas kojim se tražila zamjena za direktora željezničkog muzeja u New Yorku Andrewa Scotta.


Muzej National Railway u New Yorku ima novog zaposlenika. I ne bi to bilo ništa čudno da zaposlenik nije maloljetan, dapače tek je krenuo u osnovnu školu. 'Imam električne željezničke tračnice. I dobar sam na svojoj željezničkoj pruzi. Mogu kontrolirati dva vlaka odjednom', napisao je dječak u prijavi za posao direktora željezničkog muzeja. Šefovi su bili oduševljeni njegovim entuzijazmom pa su mu ponudili posao direktora zabave, piše BBC. 'To je najbolji posao na svijetu. Volim ga. Dobro se zabavljam. Najdraži mi je motor na paru. Volim kada se okreću kotači', komentirao je Sam. 'Vozio sam se u mnogo vlakova, pa i na Eurostaru', odgovorio je šestogodišnjak priupitan što ga kvalificira za rad u željezničkom muzeju.

Vezani članci Uživaju na poslu Zadigle suknje na radnom mjestu i podigle prašinu na društvenim mrežama Bolnica, ilustracija U splitskoj bolnici približavaju se brojkama iz prosinca, sve je više mladih pacijenata: ''Moramo biti na prvoj crti i dati sve od sebe''

'Kao i mnogi dječaci u njegovim godinama, oduševljen je vlakovima. Posebno ga zanimaju dijelovi koji se kreću. Ne može ih se zasititi. Sada misli da kada je dobio ovaj posao, više neće morati u školu, ali rekli smo mu da ga škola neće zaobići', kaže njegova majka Lorraine. Oglas za posao u novinama je primijetio suprug kada su bili na odmoru. 'Počeli smo se zezati sa Samom govoreći mu da bi to bio njegov posao iz snova. Kada smo se vratili s odmora, napisao je pismo koje smo poslali. Sam je pozvan u muzej na razgovor, a potom je imenovan direktorom zabave. 'Uvijek je predivno vidjeti mlade s pravom strasti prema željeznici, baš kao što sam je i ja imao kad sam bio dječak', rekao je umirovljeni Scott.