Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ubojstvo se dogodilo u dvorištu kuće gdje su se brat i sestra igrali. Napadač je pokušao silovati djevojčicu (12), a kada ga je dječak (8) pokušao spriječiti ciglom ga je udario u glavu.


Obitelj 8-godišnjaka, koji je brutalno ubijen dok je pokušavao sestru spasiti od silovatelja je u šoku. Ne mogu prihvatiti da su na tako monstruozan način izgubili Malenog Martina. 'Bio je divan dječak. Nije ovo zaslužio. Još pokušavam shvatiti što se zapravo dogodilo', kaže dječakova teta.

Vezani članci Škola u kojoj je ubijen učitelj povijesti Policija uhitila članove obitelji napadača iz Pariza, objavljen i video njegova smaknuća Slika nije dostupna SAD: 12-godišnji dječak uhićen zbog ubojstva mlađe sestre

Zločin se dogodio u četvrtak navečer dok su se brat i sestra igrali u dvorištu kuće u Richmondu,Virginia. Napadač im je prišao i počeo seksualno zlostavljati djevojčicu, a maleni Martin odmah joj je pokušao pomoći. Tada ga je osumnjičeni udario ciglom u glavu, javlja NBC. Dječak je preminuo na mjestu. Njegova se sestra oporavlja u bolnici.

U trenutku napada izbodena učiteljica vikala: 'Ne dopustite da vide kako umirem'

Uz pomoć susjeda policija je uspjela identificirati tinejdžera za kojeg postoji sumnja da je počinio zločin. Nalazi se u pritvoru do eventualnog podizanja optužnice. Policija je pohvalila angažman susjeda za koje kažu da su bili ključan faktor u privođenju osumnjičenog budući je djevojčica u strahu od osvete policiji dala lažni opis. Policijska inspektorica je rekla kako je ovo 'vjerojatno jedan od najtužnijih slučejeva na kojima je ikada radila'.

 

 

Jedna od susjeda izjavila je kako se dječak oduvijek ponašao zaštitnički prema sestri. 'Bio je njezin čuvar sve do smrti', rekla je u suzama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook