Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio na čak 18 operacija

Dječak (2) progutao baterije iz daljinskog, probušile mu jednjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je progutao litijeve baterije iz daljinskog upravljača 2-godišnji Emmett Rauch u posljednjih je godinu operiran čak 18 puta. Liječnici se i dalje bore za njegov život.

Posljednjih godinu dana mali je Emmett proveo u Dječjoj bolnici u Phoenixu priključen na aparate. Njegova majka Karla Rauch kaže kako nitko nije vidio da je Emmett progutao baterije.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

'Baterije su počele izgarati u jednjaku već nakon dva sata a u njemu se bile oko tri dana', kazala je Emmetova majka za televizijsku postaju KPHO.

Prvi simptomi su bili slični prehladi, a nakon što je rendgenska snimka pokazala o čemu se radi, šteta je već bila nepovratna. Morali su mu odstraniti čak 10 centimetara jednjak jer ga je probušila kiselina iz baterija. Maleni Emmett je prošao čak 18 operacija. Nekoliko puta su mu otkazala pluća, a gotovo 200 puta je bio na rendgenu. 

'Imali smo dva slična slučaja u posljednjih nekoliko tjedana. To postaje sve češće', kazala je medicinska sestra Michelle Chacon te dodala kako su okrugle litijske baterije puno opasnije jer nemaju toliki zaštitnu navlaku kao baterije tipa AA.

A takvih je baterija sve više. Stavljaju ih u sve, od satova do čestitki pa je medicinska sestra pomogla Emmettovoj obitelji da osnuju neprofitnu udrugu kako bi osvijestili roditelje što se sve može dogoditi ako dijete proguta takve baterije.

'Ljudi rade i kupuju svakakve stvari kako bi zaštitili svoju djecu. Baterijama bi svakako trebale biti na popisu stvari na koje treba paziti', kazala je sestra Chacon.

Maleni Emmett već je jednom pobijedio 'šanse' koje su mu davali. Rođen je naime, tri mjeseca ranije. Držimo fige da ovaj mali borac to može učiniti još jednom.

 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene