Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak 49 tisuća eura

Direktoru javnog poduzeća plaća četiri puta viša od Obamine?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objava najviših plaća dužnosnika i direktora u BiH izazvala je bijes među građanima koji uglavnom žive na granici siromaštva.

BiH su u četvrtak šokirali podaci o visokim plaćama direktora i dužnosnika. Kako piše Večernji list, plaća Edina Arslanagića, direktora farmaceutske kompanije Bosnalijek, koja je u suvlasništvu Federacije BiH, u lipnju je bila 49 tisuća eura, što je gotovo četiri puta više od neto plaće američkog predsjednika Baracka Obame za isti mjesec (oko 12.820 eura).

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu

Objava stotinu najviših plaća  izazvala je bijes građana u BiH s obzirom da ih, prema pisanju dnevnog lista, 80 posto živi na granici oskudice i siromaštva. Skupina najplaćenijih naime ima primanja deset puta veća od prosječnih.

Podatke o plaćama komentirao je Vjekoslav Bevanda, prvi čovjek izvršne vlasti, rekavši da neki s popisa imaju plaću pet puta veću od njega, a i njegova je, tvrdi, visoka za današnje uvjete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene