Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveći ruski proizvođač automobila

Direktor AvtoVAZ-a: Putin bi se trebao vratiti na mjesto predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor najvećeg ruskog proizvođača automobila AvtoVAZ-a Igor Komarov izjavio je da bi se sadašnji premijer Vladimir Putin trebao vratiti na mjesto predsjednika Rusije.

Ni Vladimir Putin niti aktualni predsjednik Dmitrij Medvedev još nisu objavili tko će se od njih dvojice kandidirati na ruskim predsjedničkim izborima sljedeće godine.

Na upit koga želi za sljedećeg predsjednika Komarov je odgovorio: 'Ako procjenjujem tko nam je pomogao kad nam je bilo najteže, odgovor je očit - Vladimir Putin', rekao je Komarov na svečanoj večeri u Togliattiju, gradu u kojem je sjedište tvrtke. 'On je imao glavnu ulogu. On je riskirao, on je donio odluku da treba spasiti AvtoVAZ', dodao je.

AvtoVAZ, proizvođač Lade, bio je na propasti 2009. godine prije nego što je vlada odlučila intervenirati milijardu dolara vrijednim planom spašavanja kako bi sačuvala tisuće radnih mjesta.

AvtoVAZ zapošljava 70 tisuća radnika, a njegova tvornica na 600 hektara najveća je u Europi. Od 2008. godine četvrtina AvtoVAZ-a u vlasništvu je Renaulta. Francuska tvrtka pregovara s ruskom vladom o mogućem preuzimanju kontrolnog paketa. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni sprovod Nova teorija? Američki obavještajci šokirali tezom o Navaljnom: "Ovo je naivno i suludo" Zoran Milanović posjet Zlataru Milanović: "Hrvatska je dno Europske unije, svaki dan se molimo za Bugarsku"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene