Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dio Bošnjaka iz Srebrenice u ponedjeljak se seli u Sarajevo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva skupina Bošnjaka iz Srebrenice preselit će se iz tog gradića u Sarajevo 16. travnja kako je ranije planirano, najavila je u petak Munira Subašić, predsjednica jedne od udruga koje okupljaju članove obitelji nestalih Srebreničana koji žele izdvajanje Srebrenice iz Republike Srpske zbog genocida koji je vojska bosanskih Srba tu počinila nad Bošnjacima.

U izjavi koji je prenio BH Radio 1 Subašić je kazala kako su već obavljeni razgovori s predstavnicima vlasti sarajevske općine Centar te su načelno dogovorene moguće lokacije na kojoj će srebrenički Bošnjaci postaviti šatorsko naselje.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Slika nije dostupna BiH: Usvojen zakon Bošnjački zastupnici bojkotirali raspravu o referendumu

Kazala je kako je moguće da to bude i pred zgradom u kojoj su smješteni Parlament BiH i Vijeće ministara.

Subašić je pojasnila kako bi u ponedjeljak trebala stići prva skupina od 400-500 Srebreničana dok će ostali, njih oko tisuću i pol, pričekati kako bi vidjeli hoće li biti poduzete mjere na izdvajanju Srebrenice iz sastava Republike Srpske.

Među udrugama koje okupljaju srebreničke Bošnjake došlo je do podjela u vezi s prijedlogom za iseljavanje iz tog grada.

Općinski načelnik Abdurahman Malkić koji je u početku podupirao tu zamisao, sada je za ostanak i poduzimanje mjera gospodarskog oporavka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene