Uhvaćen s pola kilograma kokaina ispod tupea (Foto: Twitter/Policia Nacional)
Uhvaćen s pola kilograma kokaina ispod tupea (Foto: Twitter/Policia Nacional) Foto: Twitter/Policia Nacional

Jedan je kolumbijski državljanin uhićen u međunarodnoj zračnoj luci u Barceloni pošto je policija ispod njegova prevelikog tupea pronašla pola kilograma kokaina, izvijestila je u utorak španjolska policija.


Čim je stigao letom iz Bogote, muškarac je privukao pozornost policije jer je djelovao nervozno, a pod šeširom se nazirao nesrazmjerno velik tupe. Pripadnicima snaga reda nije trebalo dugo da ispod tupea otkriju paket s kokainom u vrijednosti od oko 30.000 eura.

Vezani članci Policija, ilustracija (Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Pao diler u Splitu: Uz drogu, u stanu mu našli bombu i streljivo Kokain, ilustracija (Foto: Arhiva/Grgo Jelavic/PIXSELL) Godine nisu važne: 72-godišnji diler uhićen s 44 grama kokaina

"Nema granica kada je posrijedi inventivnost trgovaca drogom u nastojanju da izigraju carinske kontrole", stoji u policijskom priopćenju u kojemu je priložena fotografija sredovječnog muškarca s nerazmjerno velikim tupeom na glavi, ali s pokrivenim očima. Nema pojedinosti o njegovu identitetu.

Kolumbijac je uhićen krajem lipnja, a španjolska policija je tijekom 2018. u zračnoj luci Barcelona-El Prat zaplijenila više od stotinu kilograma kokaina.