Policija zaplijenila automobil u Kanadi
Policija zaplijenila automobil u Kanadi Foto: Twitter/OPP Highway Safety Division

Protiv devetnaestogodišnjeg mladića podnesena je kaznena prijava zbog opasne vožnje nevjerojatnom brzinom od 308 km/h na autocesti u Ontariju, priopćila je u nedjelju policija te kanadske pokrajine.


"Ovo je najgore prekoračenje brzine za koje sam čuo", istaknuo je narednik Kerry Schmidt ,koji je još bio pod dojmom, pokazuje snimka objavljena na Twitteru.

Vezani članci Kanadski novac, Ilustracija Kanađani se u borbi protiv epidemije koronavirusa okrenuli - pranju novca Smrznuta kosa Svake godine organiziraju natjecanje u smrznutoj kosi, pogledajte impresivne natjecatelje

Vozač koji je bio u društvu mladića njegovih godina, vozio je očev Mercedes. Dozvola mu je odmah oduzeta, a auto je zaplijenjen na sedam dana.

Usto je kazneno prijavljen za obijesnu vožnju, dodao je Schmidt.

Izgred se dogodio u subotu kasno navečer jugozapadno od Toronta, na dijelu autoceste Kraljice Elizabete, gdje je brzina ograničena na 100 km/h.

"Moglo se pretvoriti u strašnu nesreću (...) Autocesta kraljice Elizabete nije trkalište", negodovao je policijski narednik. Dodao je da su vozači koji su prolazili sirenama pozdravljali policiju zbog toga što je zaustavila Mercedes koji ih je ranije pretekao sumanutom brzinom.

Mladić je pušten dok ne bude morao odgovarati za svoj čin. "Siguran sam da će teško moći rastumačiti zašto u nedjelju, na Majčin dan, očev auto više nije u garaži", zaključio je policajac. (Hina, M.V.)