Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najjača njemačka banka Deutsche Bank izvijestila je da je pristala isplatiti 553,6 milijuna dolara američkoj poreznoj upravi u zamjenu za odustajanje od tužbe zbog umiješanosti u fiskalne prijevare koje su se događale u razdoblju između 1996. i 2002.


Istragom američkog pravosuđa nastojalo se ustanoviti u kojoj je mjeri Deutsche Bank sudjelovala u raznim transakcijama fiskalne prirode, ostvarenim u korist klijenata u razdoblju između 1996. i 2002', stoji u priopćenju njemačke banke.

Vezani članci Crno brdo - 3 Crno brdo u Biljanima nije jedino crno brdo u Ravnim kotarima: Država kani zaraditi na prodaji troske? Ilustracija (Foto: Getty) Ginekolog zlostavljao stotine žena, Sveučilište mora platiti oko 250 milijuna dolara: "Srce mi se slama za sve koje nisu bile pošteđene"

U sve je bila umiješana filijala Deutsche Bank u SAD-u, Bankers Trust, koju je njemačka grupacija ponovno kupila 1999. Bankers Trust je pomagao klijentima u fiskalnim prijevarama.

'Deutsche Bank je zadovoljan da je ova istraga koja se odnosi na transakcije završene prije osam godine, sada završena', stoji u priopćenju. Od 2002. njemačka banka nastoji 'striktno poštovati zakon i raditi na jačanju etičkih kriterija', stoji također u priopćenju. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju