Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbili pregovore

Štrajk: Deutsche Bahn će pokrenuti postupak protiv sindikata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačke željeznice, Deutsche Bahn, pokrenut će postupak protiv sindikata vozača vlakova koji su u četvrtak započeli četverodnevni štrajk koji je paralizirao putnike i teretni promet u čitavoj zemlji, priopćila je tvrtka.

Deutsche Bahn je kazao, piše Reuters, da je nevoljko odlučio ishoditi zabranu na frankfurtskom sudu, nakon što je sindikat GDL koji ima oko 20.000 članova, odbio ponudu o pregovorima.

Pročitajte i ovo Pjesmom u štrajk, ilustracija - 1 Što će biti s plaćama? VIDEO Štrajkaši ministru otpjevali bećarac: "Blago tebi, Malenica, brate, ne kupuješ hranu ti na rate" Opći štrajk u prometu u Njemačkoj Borba za radnička prava FOTO Počeo štrajk desetljeća, Njemačka je paralizirana: Zastoji na cestama, ne rade zračne luke, sindikati poslali ozbiljno upozorenje

Putnici se u četvrtak, kako piše njemačka agencija dpa, suočavaju s prvim danom štrajka koji je izazvao javnu osudu, i najduže je zaustavljanje rada na željeznici u novijoj njemačkoj povijesti.

Gotovo svi vlakovi na dugim prugama, regionalni vlakovi i putnički željeznički promet u gradovima zaustavljen je u noći na četvrtak u 1 sat, nakon što su vlakovođe napustili radno mjesto. Radi se o šestom štrajku od početka rujna.

Zbog štrajka strojovođa Njemačka bez 70 posto međugradskih veza

Vozači teretnih vlakova počeli su sa štrajkom još u srijedu popodne. Sindikat GDL kaže da se njegovi članovi neće vratiti na posao do ponedjeljka u 4 sata ujutro, čime bi to bio najdulji štrajk u posljednjih dvadeset godina.

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je sindikat i tvrtku da održe pregovore kako bi riješili sukobe oko plaća i radnih sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene