Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko desničarskih stranaka zaključilo je svoj dvodnevni skup u subotu u Beču najavom da će tražiti sveeuropski referendum protiv turskog članstva u Europskoj uniji.


Čelnik austrijske Slobodarske stranke objavio je taj cilj nakon razgovora s kolegama iz desničarskih stranaka Belgije, Slovačke, Italije, Danske i Švedske kojima je tema bila 'Stanje EU-a nakon Lisabonskog sporazuma'.

Strache je na konferenciji za tisak rekao da je potrebna bolja koordinacija kao bi se suprotstavilo 'krivim razvojima'.

Vezani članci Slika nije dostupna REMENJEM I ŠAKAMA PO STUDENTIMA Desničari upali na studentsku tribinu i napali sudionike Slika nije dostupna Potekla krv u Njemačkoj: Desničari napali migrante

On je upozorio da bi Europa krenula 'dramatično pogrešnim putem' ako se 'neeuropske zemlje' prihvate u EU.

'To bi bio kraj Europske unije. Bio bi to početak euro-azijske-afričke unije koja je potpuno suprotna europskom mirovnom projektu i stoga se ne smije dopustiti da se dogodi', izjavio je austrijski desničarski političar.

Po Lisabonskom sporazumu koji je stupio na snagu 1. prosinca prošle godine po prvi puta je predviđena mogućnost sazivanja sveeuropskih referenduma o određenim pitanjima no modaliteti za sazivanje takvih glasovanja još nisu utvrđeni. (Hina)