Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U lavini na Mont Blancu poginulo osmero planinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmero alpinista, petero Austrijanaca i troje Švicaraca, nestalo je u nedjelju u zoru kada se na njih srušila golema lavina duga 200 i široka 50 metara, u masivu Mont Blanc, u francuskim Alpama, i više nema nade da su živi, kako navode francuske vlasti.

Nema više "nikakvih izgleda da je itko preživio", izjavila je ministrica unutarnjih poslova Michele Alliot-Marie pošto je helikopterom preletjela iznad mjesta nesreće, na visini od 3.600 m, a potraga je obustavljena. 

Pročitajte i ovo Matea Gluhinić Javio se otac "Potraga je obustavljena": Pronađene majka i jednomjesečna beba za kojima se tragalo tri dana Pronađen je Krunoslav Đurec Nepoznate okolnosti "Živ je i zdrav": Pronađen ZET-ovac za kojim se tragalo pet dana

Lavina je nesretne planinare zatrpala u području Mont Blanc du Tacul.

Do lavine je najvjerojatnije došlo kada se više na planini odvojio komad ledanjaka i pao na snijeg koji je jurnuo niz padinu.

Prema pisanju BBC-a ovo je izuzetno tragično ljeto za planinare u Alpama u Francuskoj, Italiji i Švivcrskoj - od 1. lipnja poginulo je njih više od 100, od toga 20 na Mont Blancu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene