Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog sumnje u organizaciju terorističkog napada u Belgiji, uhićeno je deset osoba.


Kako javlja BBC, policija je u belgijskom gradu Antewrpu pritvorila nekoliko osoba zbog planiranja terorističkog napada. Riječ je o završetku istrage belgijske policije koja traje već godinu dana. Otkrili su kako je 'međunarodna teroristička skupina' navodno planirala napasti zasad nepoznatu metu u Belgiji, a neke od uhićenih povezuju i s terorističkim napadima u Čečeniji.

Vezani članci Hrvatski premijer Andrej Plenković i belgijski premijer Alexander De Croo Plenković s belgijskim premijerom: ''Cilj je imati bržu isporuku cjepiva kako bi osigurali slobodnije kretanje ljudi'' Ružne kuće Šire se slike bizarno ružnih kuća, neke izgledaju kao da su snimljene kod nas

U Belgiji su uhićene najmanje dvije osobe, među kojima je i jedna žena, javlja AP. Među njih deset nalaze se državljani Belgije, Nizozemske, Maroka i Čečenije, a baza im je bila Antwerp.

U Amsterdamu su uhićena tri muškarca u dobi od 25, 26 i 28 godina. Belgijske vlasti su pokrenule njihovo uhićenje zbog osnovane sumnje u umiješanost u međunarodni terorizam.

U Njemačkoj je policija uhitila muškarca u blizini Aachena pod sumnjom da je regrutirao mladiće u Belgiji za borbu u Čečeniji. Belgijske vlasti otkrile su kako su ostala uhićenja izvršena u Španjolskoj, Maroku i Saudijskoj Arabiji.

>> Zbog terorističkih prijetnji zatvoren Reichstag