Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od terorizma

Deset islamista uhićeno zbog planiranja napada u Belgiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje u organizaciju terorističkog napada u Belgiji, uhićeno je deset osoba.

Kako javlja BBC, policija je u belgijskom gradu Antewrpu pritvorila nekoliko osoba zbog planiranja terorističkog napada. Riječ je o završetku istrage belgijske policije koja traje već godinu dana. Otkrili su kako je 'međunarodna teroristička skupina' navodno planirala napasti zasad nepoznatu metu u Belgiji, a neke od uhićenih povezuju i s terorističkim napadima u Čečeniji.

Pročitajte i ovo Nicole de Moor Ljudska prava Tražitelji azila dobili slučaj na sudu: Državnoj tajnici zaplijenjen zamrzivač i aparat za kavu Kokain, ilustracija Obavještena i hrvatska policija U velikoj zapljeni kokaina u Belgiji uhićen i Zagrepčanin: Diplomirani ekonomist uhvaćen s 2,7 tona droge

U Belgiji su uhićene najmanje dvije osobe, među kojima je i jedna žena, javlja AP. Među njih deset nalaze se državljani Belgije, Nizozemske, Maroka i Čečenije, a baza im je bila Antwerp.

U Amsterdamu su uhićena tri muškarca u dobi od 25, 26 i 28 godina. Belgijske vlasti su pokrenule njihovo uhićenje zbog osnovane sumnje u umiješanost u međunarodni terorizam.

U Njemačkoj je policija uhitila muškarca u blizini Aachena pod sumnjom da je regrutirao mladiće u Belgiji za borbu u Čečeniji. Belgijske vlasti otkrile su kako su ostala uhićenja izvršena u Španjolskoj, Maroku i Saudijskoj Arabiji.

>> Zbog terorističkih prijetnji zatvoren Reichstag

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene