Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 30 osoba osoba uključenih u lanac nabave opijatskih lijekova na recept, uhićeno je u tvornici tvrtke Boeing kraj Philadelphije u kojoj se proizvode vojni helikopteri.


Uhićenja su izvršena u jutarnjim satima u Boeingovoj tvornici Ridley Park, koja zapošljava 5.400 radnika, izvijestio je američki javni radio NPR.

Federalne vlasti su objavile da je 37 osoba optuženo za nezakonito raspačavanje opijatskih lijekova na recept. Svi osim jednog optuženog su su sadašnji ili bivši zaposlenici Boeingova pogona.

Savezni tužitelj Zane Memeger rekao je da su uhićenja rezultat četvorogodišnje tajne istrage. Po njegovim je riječima, Boeing izvijestio vlasti kako 'sumnja da se aktivnosti vezane uz drogu odvijaju na njegovom zemljištu'.

Prikriveni agenti kupovali su droge, Oxykodon i Xanax, ili su drugima prodavali placebo.

Tužitelj Memeger rekao je da se istraga ministarstva pravosuđa usmjerila ne samo na ljude koji su prodavali drogu, već i na zaposlenike koji su je koristili, jer oni igraju ključnu ulogu u izradi zrakoplova koje koristi američka vojska.

Radnici u tvornici Ridley Parku proizvode helikoptere H-47 Chinook i hibridnu letjelicu V-22 Osprey, koja uzlijeće i slijeće kao helikopter, a leti kao avion. Pogon je dio vojnog, svemirskog i sigurnosnog ogranka Boeinga, čije je sjedište u Chicagu.

NPR navodi da su iz Beoinga odbili komentirati uhićenja u Philadelphiji. (Hina)

Vezani članci Marko Kutlić (Foto: Mario Draušnik) Uživali u njegovu glasu i stasu: Marko Kutlić ostvario snove odličnim zagrebačkim koncertom Slika nije dostupna Nova pucnjava u Americi: Napadač upucao najmanje šestoro policajaca koji su izašli na dojavu o narko aktivnosti