Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Deseci ubijenih u sudanskoj pokrajini Darfur

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 30 seljana je ubijeno a 40 ranjeno kada su naoružani muškarci na konjima i devama napali selo u sudanskoj pokrajini Darfur, priopćio je u ponedjeljak dužnosnik Afričke unije.

Napad na selo Sirba, 45 kilometara sjeverno od El Geneina, glavnog grada Zapadnog Darfura i blizu granice Sudana i Čada, trajao je tri sata, dodao je dužnosnik AU-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlast zataškala Vojnici silovali preko 200 žena i djevojčica: 'Ubile ste jednog od nas, pokazat ćemo vam pakao' Slika nije dostupna Teška akcija spašavanja Urušio se rudnik zlata, najmanje 60 poginulih, deseci zatrpanih

Prema njegovim riječima, napadači su najvjerojatnije 'janjaweedi', pripadnici milicije koja ubija i pljačka diljem Darfura, i koji su doprinijeli protjerivanju gotovo dva milijuna ljudi.

Afrička unija je u Darfuru rasporedila mirovne snage koje broje 7.000 vojnika. Iz izvora UN-a se doznaje da će ta svjetska organizacija Afričkoj uniji donirati 77 milijuna američkih dolara za dodatni broj vojnika i opremu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene