Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Del Ponte: Crna Gora se treba pripremiti za suđenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte preporučila je Crnoj Gori da se pripremi 'u narednom razdoblju provoditi istrage i suditi za kaznena djela ratnih zločina, u okviru svog pravosudnog sustava'.

Del Ponte je u razgovoru s crnogorskim premijerom Željkom Šturanovićem istaknula neophodnost stvaranja posebnog akcijskog plana za zajedničke aktivnosti nadležnih organa i službi država regije, u cilju provođenja koordiniranih aktivnosti na otkrivanju i uhićenju optuženih osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Marin Krivošić Crna Gora Hrvatskoj izručila Srbina osumnjičenog za ratni zločin nad civilima Slika nije dostupna Špijunski triler Šešelj se žali: Nova istraga u Haagu

Crnogorski premijer Željko Šturanović je istaknuo opredjeljenje Crne Gore da i sada, kao samostalna i nezavisna država, nastavi otvorenu i punu suradnju s Haškim tribunalom.

On je kazao da su nadležna državna tijela Crne Gore spremna pružiti logističku i svaku drugu pomoć predstavnicima Tribunala na crnogorskom teritoriju.

Premijer je prenio i spremnost crnogorskih državnih organa na suradnju u pronalaženju i privođenju haškom sudu optuženih osoba, utvrdi li se da oni borave na teritoriju Crne Gore.

Šturanović je podsjetio da je u interesu svih zemalja regije, ali i međunarodne zajednice u cjelini, da Tribunal obavi svoju misiju koju mu je povjerilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene