Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Koprivnici je potpisana ''Deklaracija o dobrom društvu''. Davor Bernardić tu je političku platformu najavio kao progresivni savez za Hrvatsku 21. stoljeća.


Predsjednik SDP-a Davor Bernardić potpisao je u Koprivnici ''Deklaraciju o dobrom društvu'' zajedno s čelnicima još četiri stranke ljevice i centra - predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom, HSU-a Silvanom Hreljom, laburista Davidom Bregovcem i stranke Naprijed Hrvatska Ivom Josipovićem.

Vezani članci Davor Bernardić Bivši šef SDP-a ide ponovno pred oltar? Procurile su informacije o ženi s kojom je navodno već neko vrijeme u vezi Davor Bernardić Bernardić se oglasio nakon izbacivanja iz SDP-a: "Oprosti im Bože, ne znaju što rade." Nižu se i reakcije ostalih izbačenih

Riječ je o političkoj platformi, koju je predsjednik SDP-a najavio kao progresivni savez za Hrvatsku 21. stoljeća.

''Naš zadatak je da u Hrvatskoj osiguramo takve uvjete da Hrvatska bude uspješna, da djeca imaju pravo na kvalitetno školovanje. Dobro društvo se počinje izgrađivati lokalno od svibnja ove godine zajedno s ljudima koji su prihvatili poziv da ostanu ovdje i pomognu svojoj sredini da bude bolja i naprednija'', poručio je Bernardić.

''Sredine u kojima naša platforma obnaša odgovornost za upravljanje Hrvatskom poput Zagorja, Rijeke, marljive i vrijedne Podravine, poput uspješnog sjevera zemlje, su sredine u kojima je nezaposlenost najmanja i u kojima ljudi žive bolje'', rekao je šef SDP-a. Zahvalio je svima kojima su, rekao je, životi mogli otići u stotinu drugih smjerova, ali su izabrali ostati u Hrvatskoj i graditi budućnost za svoju djecu.

''Pozivamo sve da nam se priključe jer samo zajedno možemo osigurati otvaranje novih radnih mjesta, da djeci podijelimo stipendije. Samo zajedno možemo izgraditi budućnost u Hrvatskoj'', rekao je Bernardić.

''Jedan čovjek ne može uspjeti sam, ali Hrvatska samo zajedno može bti uspješna. Hvala vam, živjeli'', zaključio je Bernardić svoje obraćanje.

Na potpisivanje ove Deklaracije reagirao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak: Pozdravljamo okupljanje ljevice

''Intenzivno razgovaramo s kolegama iz SDP-a. Mi, naravno, pozdravljamo svako okupljanje ljevice u Hrvatskoj i Hrvatskoj je potrebna snažna socijaldemokracija, isto kao što joj je potreban i jak građansko-liberalni centar. Nama su danas fokus lokalni izbori i priuštiti što većem broju građana pristojan život, upravo onakav kakav imaju građani u sredinama koje vode čelnici iz Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata. A Deklaraciju ćemo, kada je dobijemo u stranku, razmotriti na stranačkim tijelima, raspraviti s našim partnerima liberalima iz IDS-a i vrlo jasan stav reći kolegama iz SDP-a'', poručio je Vrdoljak.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju