Obavijesti Video Pretražite Navigacija
To je trajalo desetljećima

Bračni par iz pakla osuđen na doživotni zatvor zbog mučenja i seksualnog zlostavljanja vlastite djece

Louise i David Turpin (Foto: AFP)
Louise i David Turpin (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Louise i David Turpin (Foto: AFP) Louise i David Turpin (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Louise i David Turpin (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
David i Louise Turpin izgladnjivali su, zlostavljali i mučili svojih 13-ero djece, od kojih su neka pronađena zavezana za krevete.

Bračni par Turpin osuđen je za 12 točaka mučenja, sedam točaka zlostavljanja, šest točaka zlostavljanja djece, 12 točaka zbog zatvaranja djece te jedne točke seksualnog zlostavljanja.

Njihova su djeca spašena nakon što je kćer stara 17 godina uspjelo pobjeći iz obiteljske kuće u Kaliforniji te pozvala policiju. Bila je toliko pothranjena da je policija prvotno mislila da ima oko 10 godina.

Dvoje odrasle djece, Jennifer i Joshua, su tijekom suđenja čitali izjave sve djece. Jennifer je tijekom emotivnog svjedočenja rekla: "Moji su mi roditelji oduzeli život i sada ga uzimam natrag."

David i Louise Turpin osuđeni su na doživotni zatvor uz mogućnost ublažavanja kazne nakon 25 godina.

Louise Turpin se, izviještava Independent ispričala djeci: "Žao mi je sve što sam svojoj djeci učinila. Toliko volim svoju djecu, blagoslovljena sam jer sam majka svakome od njih. Njihova mi je sreća jako važna."

Djeca, starosti od dvije do 29 godina, su bila prisiljena na život u opasnim i prljavim uvjetima. Njih 12 od 13 je bilo pothranjeno, seksualno i psihički zlostavljano. Tuširali su se jednom godišnje, često su tjednima bili zavezani za krevete, a samo im je ponekad dopušten odlazak na toalet.

Njihovi su roditelji, koji su im samo jednom dnevno donosili hranu, pred njih stavljali slatkiše i nove igračke te bi ih kažnjavali u slučaju da posegnu za njima. Njihovo dvogodišnje dijete, čini se, nije bilo zlostavljano.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene