Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Darko Mladić, sina Ratka Mladića kazao je da je stanje njegova oca jako loše te da će tražiti njegovo prebacivanje u bolnicu kao i da ga pregledaju ruski liječnici.


Ratku Mladiću je po dolasku u pritvor oduzeta puna vrećica najmodernijih lijekova, doznaje Blic. Vjeruje se kako sam nije mogao ni znati za te lijekove, a niti ih je mogao nabaviti bez konzultacija s liječnikom. Vrećicu su mu oduzeli u pritvorskoj jedinici i sada je pod kontrolom liječničke ekipe koja mu je prepisala terapiju. Osim lijekova zatvorski stražari su mu oduzeli i naočale.

Vezani članci Murali Ratku Mladiću i Draži Mihajloviću u Beogradu - 4 Ratni zločinac im nije bio dosta: U Beogradu kraj Ratka Mladića nacrtali i mural vođi četnika Mural Ratka Mladića - 4 Padaju po cijelom Beogradu: Uništeni murali ratnog zločinca Ratka Mladića

'Ovdje je dobio neku vrstu liječničkog pregleda, ali mislimo da to nije dovoljno s obzirom na njegovo stanje. Tražit ćemo da se prebaci u neku bolnicu kao i tim liječnika iz Rusije', kazao je Darko Mladić koji je već obavio potrebne konzultacije kako bi ruske liječnike doveo da prisustvuju svim pregledima, prenosi Blic.

'S obzirom da je politička komponenta veoma značajna ne bih volio da to utječe na zaključivanje o njegovom realnom stanju', kazao je dodajući kako mu je otac ispričao da su mu na snimanju glave otkrili dva ožiljka koja upućuju da je imao dva moždana udara.

Darko Mladić nije htio odgovoriti je li znao gdje mu se otac skrivao, kao ni kad ga je vidio posljednji put. Jedino je siguran da će ga i sutra vidjeti.

U međuvremenu, Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju, kojemu se treba izručiti Ratko Mladić, priopćio je kako mogu preuzeti skrb za bolesne osobe.

'Kadri smo preuzeti skrb za bolesnike', istaknula je glasnogovornica suda Nerma Jelačić, podsjetivši da je većina optuženika suda u Haag stigla, a da su već imali neku dijagnozu. 'Za bolesnike od osnutka skrbi prihvatni centar', dodala je. 'Imamo vlastiti medicinski centar i pristup nizozemskom medicinskom sustavu, u zatvoru i izvan njega'.

Glasnogovornica nije htjela komentirati Mladićevo zdravstveno stanje niti reći hoće li ono utjecati na njegovo izručenje Haagu. 'Očekujemo službena izvješća srbijanskih vlasti, koje će odlučiti o njegovu izručenju sudu'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju