Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primile migrante

POLITIČARKAMA PRIJETI ZATVOR 'Nismo razmišljale kršimo li zakon'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvjema danskim lokalnim političarkama prijeti zatvorska kazna jer su u rujnu prošle godine nekolicini migranata iz Afrike omogućile da prespavaju u njihovu stanu, a drugi dan im kupile kartu za vlak prema Norveškoj.

"Radilo se o o svjesnom omogućavanju ilegalnog prijelaza i boravka migranata, zato za obje zahtijevamo pritvor do donošenja presude", kazao je u utorak u sudnici tužitelj Jacob Balsgaard Nielsen.

Pročitajte i ovo Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Osvrnuo se i na Milanovića Božinović o migrantima koji dolaze u Hrvatsku: "Oni kod nas dobiju 20 eura. Nemamo miigrantski problem"

Optužene Anne Hegelund i Maria Sloth dijele zajednički stan. Obje je kao perspektivne mlade političarke za mjesta u nacionalnom parlamentu na idućim izborima kandidirala "crveno-zelena" koalicija Enhedslisten. Ta koalicija je jaka u gradu Aarhusu gdje žive, a Sloth je uz to i općinska vijećnica.

Optužene su se na sudu branile šutnjom, ali su prije govoreći medijima o tom slučaju kazale kako su afričkim izbjeglicama pomogle iz humanitarnih motiva te da u tom trenutku nisu niti razmišljale radi li se o ilegalnim migrantima i krše li time zakon.

Ukoliko na sudu ne dokažu da se radilo o posebnim okolnostima kad su migrantima iz Afrike dopustile da kod njih prespavaju, mogle bi biti osuđene i na zatvorsku kaznu, no to je malo vjerojatno jer su za slične prekršaje u Danskoj prošle i ove godine sudovi uglavnom izricali novčane kazne od 5 do 25 tisuća danskih kruna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene