Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Danski karikaturist zamoljen da napusti hotel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danski karikaturist Kurt Westergaard zamoljen je da napusti hotel u kojem je odsjeo, pišu novine.

"Mislio sam da bi se to moglo dogoditi", rekao je Westergaard za novine Berlingske Tidende nakon što je uprava hotela zamolila njega i suprugu da napuste hotel do četvrtka zbog zabrinutosti za sigurnost drugih gostiju.

Pročitajte i ovo Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 službe na terenu Otkriveno što se dogodilo s klorom: Evakuiran splitski hotel, pet osoba je u bolnici Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci

Westergaard je jedan od karikaturista koji su svojevremeno nacrtali kontroverzne karikature proroka Muhameda, potaknuvši niz prosvjeda tijekom 2006. godine.

Westergaardov karikatura na kojoj je prorok Muhamed prikazan s bombom, umjesto turbanom na glavi, u mnogim je zemljama s većinskim muslimanskim stanovništvom potaknula velike prosvjede i bojkot danskih proizvoda.

Prije otprilike tjedan dana policija je osujetila zavjeru s ciljem
ubojstva karikaturista i uhitila tri muškarca u gradu Aarhusu.

Westergaard (73) i njegova supruga do sada su u više navrata po nekoliko mjeseci živjeli pod policijskom zaštitom te su bili prisiljeni seliti se na razne lokacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene