Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar pravosuđa potvrdio

Danska razmatra zabranu islamske stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Lars Barfoed je rekao da je tražio razmatranje mogućnosti da se u Danskoj zabrani lokalni ogranak jedne međunarodno razgranate islamske stranke.

Na pitanje danskog lista Ritzau, Barfoed je rekao da je tražio od suda da razmotri mogućnost raspuštanja stranke Hizb-ut-Tahrir u Danskoj.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Ilustracija Uoči izbora Jeste li pročitali stranačke programe? Evo što ste odgovorili u Dnevniku Nove TV

Glasnogovornik ministra je precizirao da je to traženje uslijedilo nakon što je stranka Hizb-ut-Tahrira pozvala svoje pristaše na skup u Kopenhagenu.

Islamska stranka koja želi ustrojiti univerzalnu muslimansku državu, kalifat, u svojoj propagandi upućuje poziv na oružanu borbu protiv danskih vojnika angažiranih u Afganistanu u sklopu ISAF-a i prikazuje lijesove pokrivene zastavama Danske, Švedske, Norveške na pozadini zemljovida središnje Azije.

Tri skandinavske zemlje su rasporedile vojnike u Afganistanu u sklopu ISAF-a. Među njima je Danska pretprjela srazmjerno najveće gubitke uz 39 poginulih vojnika od njihovog dolaska u Afganistan 2002. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene