Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Danska policija nastavlja uhićenja u Kopenhagenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danska policija nastavila je s uhićenjima prosvjednika koji se bune protiv evakuacije i rušenja doma za mlade, simbola "underground" kulture u Kopenhagenu.

"Uhitili smo devetnaestero osoba u noći na utorak zbog različitih prekršaja, a jutros šestero koji su zapalili automobil", kazao je glasnogovornik kopenhaške policije Flemming Steen Munch.

Pročitajte i ovo Napad u Kopenhagenu nastao stampedo VIDEO Policija otkrila detalje o napadaču iz trgovačkog centra u Danskoj, objavljena snimka pucnjave Pucnjava u trgovačkom centru - 3 KAOS u Kopenhagenu Nekoliko mrtvih u pucnjavi u trgovačkom centru: "Mislili smo da je riječ o pljački, ali pucao je u ljude, ne u strop ili pod"

"Stanje je puno mirnije. No i dalje smo zadržali pojačanu nazočnost na ulicama", istaknuo je, uoči triju novih prosvjednih okupljanja zakazanih u utorak poslijepodne i tijekom večeri u Kopenhagenu.

Buldožeri su u utorak nastavili rušiti Ungdomshuset pod jakom policijskom zaštitom. Ta je povijesna zgrada iz 19. st. dvadeset pet godina bila sklonište za punkere, anarhiste i druge osobe s ruba društva.

Privlačila je mlade pristalice alternativne kulture različitim
programima: kazališnim predstavama, koncertima i radionicama.

Gradska vlast u Kopenhagenu 1982. je stavila zgradu na raspolaganje mladima, a 2001. prodala ju je kršćanskoj zajednici koja je na temelju sudske presude istjerala stanare iz prijeporne zgrade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene