Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan žalosti u BiH

Sarajevo: Pokopani policajci ubijeni prošlog tjedna, potraga za ubojicama još bez rezultata

Obračun u Sarajevu, dvojica policajaca ubijena (Foto: Miran Mahmutović) - 5
Obračun u Sarajevu, dvojica policajaca ubijena (Foto: Miran Mahmutović) - 5 Foto: Miran Mahmutovi?
Policajci Davor Vujinović i Adis Šehović, koje su prošlog petka mučki iz zasjede ubili kradljivci automobila, pokopani su u ponedjeljak u Sarajevu, a na posljednji ispraćaj došlo je na tisuće ljudi kako bi im odali počast.

 

Pročitajte i ovo Obračun u Sarajevu, dvojica policajaca ubijena (Foto: Miran Mahmutović) - 4 Već su ga privodili Uhitili muškarca kojeg povezuju s ubojstvom dvojice policajaca u Sarajevu Privođenje nakon obračuna u Sarajevu (Foto: Dnevnik.hr) Policija dobija lažne info Potraga za ubojicama sarajevskih policajaca još bez rezultata, prvi saslušani osumnjičenik pušten na slobodu

Vujinović (46) je pokopan na na katoličkom groblju Sveti Josip a Šehović na muslimanskom mezarju u naselju Buća Potok, a zbog njihove smrti i sprovoda u cijeloj Bosni i Hercegovini bio je proglašen dan žalosti.

Uz vjerske obrede posebnu počast iskazali su im kolege policajci koji su u velikom broju došli na oba sprovoda u službenim odorama, a među njima su bili i oni iz Republike Srpske što je u BiH rijetkost.

Prije sprovoda održana je komemoracija na kojoj su dužnosnici sarajevske policije biračnim rječima govorili o svojim ubijenim kolegama.

"Svi smo ogorčeni i potreseni ovim gubitkom, ali ćemo zbog njih dvojice nastavljati obavljati naše poslove na najbolji mogući način. Uvijek ćemo ih pamtiti i spominjati kao primjer", kazao je tijekom komemoracije zapovjednik sarajevske policije Mevludin Halilović.

Nusret Selimović, načelnik Policijske uprave Novi Grad, kojoj su pripadali ubijeni policajci o Vujinoviću i Šehoviću je govorio kao o vrsnim profesionalcima i dobrim ljudima.

Podsjetio je kako je Šehović u ratu bio pripadnik Armije BiH, a nakon toga je počeo policijsku karijeru tijekom koje je čak trinaest puta nagrađivan za hrabrost. Vujinović je nagrađivan šest puta a, kako je kazao njegov zapovjednik, bio je takav da je zaslužio još jedno odličje za svaki dan svoje policijske službe.

"Bili su prije svega dobri ljudi, odani državi BiH i Sarajevu", kazao je Halilović.

Šehović i Vujinović ubijeni su 26. listopada kada je na njih otvorena vatra iz strojnice dok su bili u redovitoj ophodnji. Ni tri dana nakon tog zločina nisu pronađene ubojice, iako je u tijeku istraga čiji su razmjeri bez presedana.

Iz Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, koje vodi istragu, potvrđeno je kako je do sada ispitano 49 sumnjivih osoba te pretraženo 12 lokacija, uglavnom na području Republike Srpske.

Nagađa se kako su počinitelji ubojstva pripadnici neke od organiziranih kriminalnih skupina koje kradu eutomobile na području Sarajeva, a baze su im uglavnom na području RS, odnosno Istočnog Sarajeva i Pala.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene