Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilježen u više gradova

Dan nestalih osoba: U BiH se još traga za 7191 nestalom osobom

Nestale osobe (Ilustracija: Getty)
Nestale osobe (Ilustracija: Getty)
Međunarodni dan nestalih osoba obilježen je u četvrtak u više gradova Bosne i Hercegovine puštanjem crnih balona i pozivima da se ubrza proces rasvjetljavanja istine o stradanju 7.191 osobe za čijim se tijelima još traga nakon rata koji je okončan prije 23 godine.

Na 3.500 balona puštenih u zrak bilo je ispisano pitanje "Gdje je" čime Crveni križ BiH i 18 udruga obitelji nestalih osoba pozivaju vlasti i osobe koje imaju informacije da ih otkriju obiteljima žrtava.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Šef izaslanstva Međunarodnog odbora Crvenog križa Željko Filipović rekao je kako su obitelji postale prilično usamljene u traženju nestalih više od 20 godina nakon rata i da proces pronalaska tijela žrtava postaje sve kompliciraniji.

Prema podacima Instituta za nestale osobe u BiH se još traga za tijelima 7.191 žrtava koje su nestale u posljednjem ratu u toj zemlji, ali i susjednih država. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene