Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dalaj lama traži istragu i osuđuje 'kulturni genocid'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dalaj lama je u nedjelju zatražio da se provede međunarodna istraga o krvavom nasilju u Tibetu i osudio je "kulturni genocid" nakon nereda u Lhasi u protukineskim prosvjedima u kojima je 80 ljudi izgubilo život, prema podatcima vlade u egzilu.

"Izvolite, istražite ako je moguće... neka međunarodno tijelo prvo pokuša provesti istragu o stanju u Tibetu", zauzeo se duhovni vođa tibetskih budista na tiskovnoj konferenciji u Dharamsali, u Indiji, gdje živi u progonstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kina spremna na dijalog s Dalaj lamom u vezi s Tibetom Slika nije dostupna Dalaj lama će se povući pogorša li se nasilje na Tibetu

"Bio on planiran ili ne, kulturni genocid se provodi u ovom trenutku", dodao je, rekavši da se s Tibetancima postupa kao s "građanima drugog reda" u okviru kineske regionalne samouprave.

Vjerski vođa je usto osudio "strahovladu" komunističke Kine.

Stanje u toj pokrajini je napeto pošto su u petak u Lhasi, prijestolnici Tibeta, izbili neredi u povijesnom središtu grada u kojima je prema kineskim vlastima život izgubilo desetero ljudi, a prema tibetskoj vladi u egzilu osamdesetero.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene