Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdrave navike

Daju djeci kekse, sokove i čips kao zamjenu za voće i povrće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za većinu ljudi jaffa keksi nisu baš zdrav zalogaj, no jedan od deset roditelja iz Velike Britanije misli da su spomenuti keksi zamjena za voće.

Sudeći prema anketi koja je provedena kako bi se otkrile prehrambene navike, jaffa keksi nisu jedini koji su uzrokovali zabune, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Rajčice - 4 Berba podbacila Kupci će biti gladni domaće hrane: "Imamo manje za bar 40 posto" Lubenice - 4 neretvanske lubenice Počela je sezona najslađeg voća koje je zapravo povrće: "Kvaliteta je izvanredna"

Cola, čips i voćno slatkiši  također su krivo shvaćeni te davani djeci u zamjenu za voće i povrće, pokazalo je istraživanje. 

Nevjerojatno, ali samo jedna od pet obitelji brine se da djeca jedu preporučeniih pet obroka na dan. Jedno od dvadesetoro djece ima prehranu bez imalo voća i povrća.

'Zabrinuta sam zbog činjenice da važnost pet obroka na dan nije jasna roditeljima. Dobre prehrambene navike počinju kod kuće i roditelji moraju shvatiti da djeca na jelovniku moraju imati svježe voće i povrće', izjavila je Vanessa McConkey.

Jedan od petero ispitanih roditelja misli da se voćni slatkiši trebaju svakodnevno naći na jelovniku djece. Jedan od desetero ispitanih roditelja vjeruje da su jaffa keksi, čips i Cola zamjena za voće. 

Čak 15 posto roditelj misli da nije njihova dužnost učiti vlastitu djecu o zdravoj hrani. Vjeruju da su bake i djedovi, učitelji i liječnici kvalificiraniji za taj posao.

Samo 41 posto djece jede na dan barem jedan obrok koji uključuje voće ili povrće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene