Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema problema s Vučićem

Dačić: Izvanredni bi izbori zaustavili otvaranje pregovora s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić kaže da sa svojim glavnim koalicijskim partnerom Aleksandrom Vučićem nema spornih pitanja te da bi eventualni izvanredni izbori ugrozili europski put Srbije.

Srbijanski premijer Ivica Dačić ocijenio je da Srbija nema vremena za održavanje izvanrednih izbora jer bi oni zaustavili otvaranje pregovora s Europskom unijom i spriječili vladu u rješavanju problema, među kojima je i nezaposlenost, izvijestila je u utorak Radio-televizija Srbije (RTS).

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade

Dačić je rekao da neće biti izvanrednih izbora i da to nije bio predmet njegovih razgovora s potpredsjednikom vlade i vođom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem.

>> Tko je Hrvatica koja savjetuje Ivicu Dačića oko EU?

'Izbori bi zaustavili otvaranje pregovora sa EU i spriječili vladu u rješavanju problema poput nezaposlenosti', rekao je Dačić novinarima.

Dačić je istaknuo da izbori nisu bili predmet razgovora s Vučićem i da nema vremena za održavanje izbora, naglasivši da s Vučićem ima 'veoma dobru suradnju' i 'nema spornih pitanja', navodi RTS.

Dačić, koji je i predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS), koja je dio vladajuće koalicije, negirao je spekulacije da SPS pravi probleme u rekonstrukciji vlade.

Inače, potpredsjednik vlade Srbije i vođa naprednjaka Aleksandar Vučić najavio je ranije da će rekonstrukcija vlade biti okončana do 27. srpnja.

Vučić je danas, tijekom posjeta Višegradu, izjavio da će rekonstrukcija vlade biti obavljena temeljito ili on u tome neće sudjelovati. Vučić je novinarima rekao da ne zna kakav će biti ishod rekonstrukcije i potvrdio da je sjednica središnjeg odbora SNS zakazana za 26. srpnja.

Mediji su ranije spekulirali da će Vučićeva SNS smijeniti svoja četiri ministra, a da Vučić očekuje i od ostalih koalicijskih partnera kritički odnos prema njihovim kadrovima u vladi.

Aktualna koalicijska vlada Srbije formirana je koncem srpnja 2012. godine, a čine je tri koalicije okupljene oko Vučićeve Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije premijera Ivice Dačića i Udruženih regiona Srbije ministra financija i gospodarstva Mlađana Dinkića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene