Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgon za veleposlanika

Da Costa nakon Hrvatske nepoželjan i u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine proglasilo je nepoželjnim veleposlanika Gvineje Bisaa Desideriusa Ostrogonca Da Costu, koji je prije u Hrvatskoj izazvao skandal zbog preprodaje diplomatskih isprava i registarskih pločica za automobile, prenijeli su mediji u BiH.

'Riječ je o postupcima nespojivima s veleposlaničkom dužnošću', izjavio je ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj, koji je za 'Dnevni avaz' potvrdio kako je kontroverzni diplomat postao persona non grata u BiH. 

Pročitajte i ovo Mostar uoči izbora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sve zanimljiviji brojnim gostima Grad s posebnim statusom uoči izbora u BiH: ''Podjele u Mostaru izazivaju političari, a ne narod'' Ljubuški i Široki Brijeg pred izbore (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Potreban razgovor Hrvate u BiH brine budućnost nakon novih izbora: ''Hrvatski političari ne vode dovoljno računa o nama''

Prema odluci Predsjedništva BiH, Da Costa je dužan u roku od 48 sati napustiti teritorij te države, no riječ je o simboličnoj mjeri jer veleposlanik Gvineje Bisaa ne boravi u Sarajevu. Prema tvrdnjama 'Oslobođenja', on zapravo nerezidentno pokriva područje BiH iz Crne Gore, gdje trenutačno boravi.

Da Costu su, prema prijašnjim navodima medija, već privodili 90-ih godina, i to u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, a te su ga države i protjerale. Sam Da Costa odlučno je odbio tvrdnje da se bavio nezakonitim poslovima. 'Ne vidim zašto bih ovdje bio nepoželjan', izjavio je komentirajući odluku Predsjedništva BiH. Da Costa misli da je netko u tom slučaju 'očito pogriješio'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene