Obavijesti Video Pretražite Navigacija
77-godišnji šef države

Nije došao na šalter: Brazilskom predsjedniku ne daju mirovinu dok ne dokaže da je živ

Michel Temer (Foto: AFP)
Michel Temer (Foto: AFP) Foto: Afp
Brazilski mirovinski fond pozvao je šefa države Michela Temera da se pojavi u poslovnici kako bi osobno dokazao da je živ i mogao i dalje primati mjesečnu mirovinu.

Mirovinski fond u studenom i u prosincu nije isplatio mirovinu 77-godišnjem Temeru jer predsjednik Brazila nije pružio dokaze da je živ.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko

Temer, koji prema sadašnjem zakonu te najveće države Latinske Amerike, ima pravo na mirovinu nakon navršenih 60 godina koju je stekao kao državni tužitelj Sao Paula, nije se pojavio na šalteru svoje poslovnice i dokazao da je još živ, a tu obvezu dužni su ispuniti svi umirovljenici u Brazilu.

U intervjuu za kanal RedeTv, Temer se našalio i rekao "sretan sam što se prema meni postupa kao i prema svakome Brazilcu" i objasnio "Moram se pojaviti u poslovnici i dokazati da sam živ", baš kao i "svi ostali". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene