Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojčica Frieda, rođena u studenome nakon svega 21 tjedna i pet dana trudnoće, pet i pol mjeseci kasnije zdrava napušta bolnicu, što je čini najranije rođenom i kasnije preživjelom bebom u povijesti, objavio je dnevnik Bild u subotu.


Kada je rođena 7. studenoga, Frida je bila duga 28 centimetara i težila je samo 460 grama. Sada je sa svojih 3,5 kilograma i 50 centimetara napokon spremna napustiti bolnicu u Fuldi, u zapadnoj Njemačkoj, dodaje Bild.

Nastaviti će se normalno razvijati

Vezani članci Iva Jerković, Ante Burazin, Mate Rončević (Foto: Instagram) Najsretniji dani: Prelijepa Iva Jerković više ne skriva sve veći trudnički trbuh Slika nije dostupna Božično čudo: Rodila dijete, nije niti znala da je trudna

Ravnatelj klinike u Fuldi profesor Reinald Repp, ujedno i liječnik koji je obavio porod i pratio Friedin razvoj, izjavio je da 'u ovome trenutku nema nikakve opasnosti za djevojčicu' te će se ona 'nastaviti razvijati kao bilo koje novorođenče'.

Organi nedovoljno razvijeni

Za Bild je izjavio kako je riječ o 'čudu, jer novorođenče koje se rodi u 22. tjednu trudnoće, nema izgleda da preživjeti, s obzirom na to da su mu pluća, srce i mozak nedovoljno razvijeni".

Friedin brat blizanac Kilian, umro je nekoliko dana nakon poroda. 'Frieda je pet i pol mjeseci provela u sterilnom prostoru, uz pomoć respiratornog aparata', rekao je Repp. (Hina)