Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prva od osam visokih stambenih zgrada u Glasgowu nestala je u svega nekoliko sekundi. Rezultat je to kontroliranog rušenja prve od osam stambenih zgrada Red Road.


Kompleks od osam zgrada dovršen je 1969. godine i predviđen za život 4.700 stanara, no danas u tih osam zgrada živi tek 300 stanovnika. U srušenoj zgradi, naravno, nije živio nitko.

Vezani članci Studenti, ilustracija (Foto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL) Velika promjena na Otoku: Dobre vijesti (i) za hrvatske studente u Velikoj Britaniji Britanski parlament (Foto: AFP) - 2 Kraljica Elizabeta pečatirala zakon: Zemlja na kraju listopada ne može iz Europske unije bez sporazuma

Rušenje prve zgrade obavljeno je s 275 kilograma eksploziva, prenosi Daily Mail. Srušena zgrada bila je visoka 89 metara i imala je 21 kat, a nekoć je bila među najvišim stambenim zgradama u Europi.

I dok Daily Mail nije komentirao samu metodu rušenja, njihovi čitatelji u komentarima jesu, a komentari su se dotakli i teorija zavjere. "Čudno, Blizanci i Zgrada 7 su pali na identičan način", komentirao je jedan od čitatelja.

Na njega se nadovezao drugi, rekavši kako je "Posao u New Yorku izveden s daleko više finese". "Trebali smo rušenje povjeriti CIA-i, napravili bi puno bolji posao", komentirao je treći čitatelj.

U nastavku možete pogledati i snimku rušenja Red Road stambenog kompleksa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.