Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crnogorski parlament o slučaju Brčić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorska ministarstva vanjskih poslova i obrane poduzimaju sve da se Iliji Brčiću osigura povoljniji status do okončanja postupka u Italiji i da mu se omogući kvalitetna odbrana, izjavio je crnogorski ministar obrane Boro Vučinić odgovarajući u parlamentu na zastupničko pitanje o slučaju Brčić.

Ministar Vučinić je izjavio da je zatražio zakazivanje sjednice parlamentarnog Odbora za obranu i sigurnost radi razmatranja tog slučaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nedostaje radnika Ova gradska firma traži brojne radnike: Pogledajte plaće koje nude Slika nije dostupna 'Narušen suverenitet Vijetnama' Novi incident u južnokorejskom moru

Brčić je uhićen 4. studenoga u zračnoj luci u Rimu na temelju
Interpolove tjeralice s obzirom na to da je u Hrvatskoj u odsutnosti osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog 1991. i 1992. godine. Na saslušanju pred rimskim sudom jučer je izjavio da ne pristaje na izručenje Hrvatskoj.

Zastupnik Demokratske srpske stranke Ranko Kadić upitao je ministra Vučinića, na zasjedanju parlamenta u srijedu, osjeća li se odgovornim zbog Brčićeva uhićenja prilikom njegova službena posjeta Italiji gdje je trebao sudjelovati na jednoj konferenciji u organizaciji NATO-a.

'Sjednica Odbora, koja bi se trebala održati do kraja mjeseca,
prilika je da se čuje više detalja i činjenica o tom slučaju, kao i o mojoj konkretnoj odgovornosti', kazao je Vučinić.

On je rekao da Brčićevo uhićenje predstavlja nemio događaj za Ministarstvo odbrane i za Vojsku Crne Gore. 'I meni osobno to je vrlo neugodno', rekao je Vučinić.

Suglasnost za sudjelovanje crnogorskog vojnog izaslanstva na konferenciji u okviru vježbe u organizaciji zapovjedništva udruženih snaga NATO-a iz Napulja dao je ogranak za koordinaciju projekta Partnerstvo za mir u Belgiji, rekao je Vučinić i dodao da 'u službenoj evidenciji koja se vodi za profesionalne vojne osobe nema podataka o Brčićevoj kaznenoj odgovornosti'.

Ministar Vučinić je izjavio da treba učiniti sve da se ispita
cijeli slučaj i poduzeti mjere da se ubuduće izbjegnu mogući slični problemi.

'Nećemo štititi ničiji interes zbog moguće učinjenog kaznenog djela, ali isto tako smatramo da ne treba izricati kvalifikacije i ocjene u vezi s tim događajem prije nego što se on okonča u skladu s procedurom u legalnom postupku pred nadležnim tijelima', zaključio je Vučinić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene