Crnogorska policija (Foto: Arhiva/AFP)
Crnogorska policija (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

Crnogorska policija objavila je u četvrtak da je razbila najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu i uhitila osam osoba koje su osumnjičene da su organizatori kriminalne skupine koja je u Crnoj Gori držala u ropstvu više od 90 državljana Tajvana kako bi za njih obavljali internetske prijevare.


„Službenici Uprave policije u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužiteljstvom jučer su proveli međunarodnu akciju kojom je otkriven i prekinut najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu u posljednje vrijeme. Za sada je lišeno slobode osam osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo trgovine ljudima i kazneno djelo stvaranje kriminalne organizacije", priopćila je policija dodavši da je identificirala 12 žrtava kaznenog djela, a da je u obradi 85 osoba.

Vezani članci Prtljažnik, ilustracija Dvoje Kineza prošlo kroz Hrvatsku u prtljažniku automobila: Ušli iz Srbije, otkriveni tek pred Slovenijom Migranti, ilustracija U Švedskoj uhićen političar sirijskog podrijetla: Osumnjičen da je krijumčario migrante i to naplaćivao

U međunarodnoj akciji koja je provedena u suradnji s Interpolom i Europolom, crnogorska policija je u četvrtak pretresla tri iznajmljene vile u Podgorici.

"U tim objektima zatečene su 93 osobe iz Tajvana kojima je bilo ograničeno kretanje, oduzete putovnice i oni su, kako se sumnja, držani pod prisilom", priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore. (Hina)