Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno osam osoba

Crnogorska policija: Razbijen najveći lanac krijumčara ljudi na Balkanu

Crnogorska policija (Foto: Arhiva/AFP)
Crnogorska policija (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Crnogorska policija objavila je u četvrtak da je razbila najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu i uhitila osam osoba koje su osumnjičene da su organizatori kriminalne skupine koja je u Crnoj Gori držala u ropstvu više od 90 državljana Tajvana kako bi za njih obavljali internetske prijevare.

„Službenici Uprave policije u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužiteljstvom jučer su proveli međunarodnu akciju kojom je otkriven i prekinut najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu u posljednje vrijeme. Za sada je lišeno slobode osam osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo trgovine ljudima i kazneno djelo stvaranje kriminalne organizacije", priopćila je policija dodavši da je identificirala 12 žrtava kaznenog djela, a da je u obradi 85 osoba.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

U međunarodnoj akciji koja je provedena u suradnji s Interpolom i Europolom, crnogorska policija je u četvrtak pretresla tri iznajmljene vile u Podgorici.

"U tim objektima zatečene su 93 osobe iz Tajvana kojima je bilo ograničeno kretanje, oduzete putovnice i oni su, kako se sumnja, držani pod prisilom", priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene