Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nikakve promjene nisu utvrđene na crnoj kutiji iz pilotske kabine leta MH17, koji se u četvrtak srušio u Ukrajini i podaci su netaknuti, objavili su u srijedu nizozemski istražitelji.


"Crna kutija je oštećena, no memorija je netaknuta i nema nikakvih dokaza ili naznaka da je bila mijenjana", priopćio je Nizozemski ured za sigurnost (OVV) koji će koordinirati istragu zrakoplova kompanije Malaysia Airlines srušenog iznad Ukrajine.

Vezani članci Slika nije dostupna SNAŽAN RUSKI RAKETNI SUSTAV Njime je srušen MH17 Slika nije dostupna 'U posljednjim trenucima, neki putnici bili su pri svijesti'

Proruski pobunjenici predali su noću na utorak Nizozemcima crne kutije, koje su zapravo narančaste boje.

Boeing 777 na letu iz Amsterdama za Kuala-Lumpur vjerojatno je srušen raketom ispaljenom iz područja koje nadziru proruski pobunjenici, smatraju Sjedinjene Države.

Ukrajina tvrdi: Dva su lovca srušena raketama iz Rusije!

Agencija Reuters objavila je u četvrtak intervju s vođom proruskih pobunjenika u Donjecku, Aleksandrom Hodakovskim koji je priznao da su pobunjenici posjedovali raketni sustav BUK i da je sustav možda vraćen u Rusiju kako bi se otklonili tragovi da je bio na ukrajinskom području.

Crne kutije bilježe razgovor u pilotskoj kabini i tehničke podatke leta. Malo je, međutim, moguće da bi one mogle sadržati podatke koji bi otkrili odakle je ispaljena raketa kojom je srušen malezijski zrakoplov.

Američki obavještajci ocjenjuju da je putnički zrakoplov vjerojatno bio srušen "greškom" nedovoljno uvježbanih proruskih separatista.

AAIB, britanski ured za istragu zrakoplovnih nesreća preuzeo je crne kutije na analizu. Za četvrtak je najavljena istraga druge crne kutije koja bilježi tehničke podatke leta.

Međunarodnu ekipu čine 24 istražitelja iz Ukrajine, Malezije, Australije, Francuske, Njemačke, Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Rusije te iz Međunarodne organizacije za civilno zrakoplovstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook