Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražili poniištenje izbora

Crna Gora: Državna izborna komisija odbila primjedbe oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna izborna komisija (DIK) objavila je u ponedjeljak da je odbila sve prigovore izbornog stožera oporbenog kandidata Miodraga Lekića koji je tražio da se ponište izbori za predsjednika Crne Gore na biračkim mjestima gdje se glasovalo pismenim putem.

Oporba je ukazivala na navodne propuste u procesu glasovanja tvrdeći da birački popisi nisu uređeni, da ima dvostrukih glasača, a imala je i primjedbe na rad nekih biračkih odbora. DIK je, međutim, ocijenila da je samo na tri biračka mjesta u podgoričkoj općini bilo formalnih propusta zbog koji na tim mjestima treba ponoviti glasovanje. Rezultati s ta tri biračka mjesta ne mogu utjecati na konačan ishod izbora.

Oporbeni Demokratski front priprema u Podgorici prosvjede koji uključuju i podizanje šatora u kojima bi u središtu grada pristaše Miodraga Lekića danonoćnom prisutnošću pokušale napraviti pritisak na vlast da "prizna njegovu pobjedu" na predsjedničkim izborima održanim 7. travnja, doznaje podgorički list " Pobjeda" u vrhu Demokratskog fronta.

>>
Crna Gora: Najavljena žalba i zahtjev za ponovnim prebrojavanjem glasova

Prema izvoru tog dnevnog lista, u Demokratskom frontu već pripremaju šatore i regrutiraju ljude koji bi trebali dežurati noću. Plan je da svake noći "dežura" nekoliko stotina ljudi koji bi, kako se tumači, "održavali prosvjed živim".

Državna izborna komisija je nakon predsjedničkih izbora 7. travnja proglasila pobjednikom Filipa Vujanovića, kandidata vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), dok je stožer neovisnog kandidata Miodraga Lekića ocijenio da je bilo niz nepravilnosti te ne priznaju rezultate izbora. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opsoravaju rezultate Crna Gora: Najavljena žalba i zahtjev za ponovnim prebrojavanjem glasova Slika nije dostupna Sporan rezultat Još nije jasno tko će biti novi predsjednik Crne Gore

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene