Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crna Gora dala jamstva za Brčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorska vlada dala je jamstva za visokog vojnog dužnosnika Iliju Brčića kako bi se mogao braniti sa slobode tijekom sudskom postupka u Rimu.

Brčić je u Rimu uhićen na temelju Interpolove tjeralice na zahtjev Hrvatske gdje je u odsutnosti osuđen na 15 godina zatvora za ratne zločine 1991. i 1992. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa od izručenja Umro kapetan koji je naredio bombardiranje Splita, Brača i Hvara Slika nije dostupna Konstruktor otpada Crnogorska Vlada izgubila godinu dana oko autoceste

Iz crnogorske vlade danas je priopćeno da je ministar obrane
Boro Vučinić ovlašten da u suradnji s još nekoliko ministarstava poduzme potrebne mjere radi osiguravanja odgovarajuće obrane i zaštite Brčićevih prava.

Na zahtjev Brčićevih odvjetnika, Ministarstvo obrane je sudu u Rimu ustupilo dokumentaciju koja navodno dovodi u pitanje presudu hrvatskog suda.

"Dokumentacijom se potvrđuje činjenica da je brod VPBR34 kojim je zapovijedao Brčić u vrijeme koje se navodi u optužnici hrvatskog suda (kao vrijeme počinjenog zločina) bio na remontu u zavodu "Sava Kovačević" u Tivtu", kaže se u priopćenju crnogorskog Ministarstva obrane.

Kako je Brčić na visokoj dužnosti načelnika Odjeljenja za razvoj u Glavnom stožeru Vojske Crne Gore, crnogorski dužnosnici najavljuju mogućnost da će tražiti da on iz Italije bude izručen Crnoj Gori a ne Hrvatskoj, radi obnove sudskog postupka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene