Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crna Gora: Bez dogovora vlasti i oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviši predstavnici crnogorske vlasti i oporbe nisu postigli dogovor oko rješavanja krize nastale priznanjem Kosova, na sastanku koji je inicirao predsjednik Filip Vujanović na inzistiranje oporbenih stranaka.

S oporbenim čelnicima razgovarali su premijer Milo Đukanović i predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić, u nazočnosti predsjednika Filipa Vujanovića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna Iscurili neslužbeni podaci Plan težak šest milijardi kuna: Ovim potezima Vlada namjerava pomoći svojim građanima

S obzirom da nijedan sudionik razgovora nije želio dati izjavu, mediji u Podgorici spekuliraju da su obje strane ostale kod svojih ranijih stajališta, odnosno da su predstavnici vlasti odbili sve zahtjeve oporbe.

Čelnici dijela oporbenih stranaka, uglavnom sve iz srpskog bloka, tražili su od crnogorske Vlade poništenje odluke o priznanju kosovske neovisnosti i da se o tom pitanju izjasne građani na referendumu, ili, pak, da se do kraja ove godine održe izvanredni parlamentarni izbori.

Premijer Milo Đukanović krajem prošlog tjedna kategorički je odbacio zahtjeve oporbe, a crnogorska Skupština u utorak nije stavila na dnevni red sjednice prijedlog oporbe da parlament raspravlja o vladinoj odluci o priznanju Kosova tumačeći da ta inicijativa nije podnesena sukladno proceduri.

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić ponudio je u srijedu oporbi da, pod uvjetom da čelnik Srpske liste Andrija Mandić prekine štrajk glađu, sazove posebnu sjednicu crnogorske Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o raspisivanju referenduma o poništenju odluke Vlade o priznanju Kosova.

Predstavnici oporbe ranije su ocijenili da je Crna Gora u ozbiljnoj političkoj krizi, navodeći da bi ona mogla biti prevladana prihvaćanjem njihovih zahtjeva o raspisivanju referenduma o priznanju Kosova ili izvanrednih izbora.

U međuvremenu, čelnik 'Srpske liste', koalicije srpskih stranaka, i dalje štrajka glađu, već deveti dan, želeći na taj način prisiliti vladu Mila Đukanovića na poništenje odluke o priznanju neovisnosti Kosova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene