Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premlatio brata na smrt

Cristian bi mogao biti prvo dijete koje služi doživotnu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cristian Fernandez (12) mogao bi postati najmlađi osuđenik na doživotnu kaznu u SAD-u.

Naime, dječak je izudarao svog dvogodišnjeg brata do smrti i glavna tužiteljica Angela Corey izborila je da mu se sudi kao odrasloj osobi. 'Moramo zaštititi javnost od ovog mladog čovjeka', kazala je. Ukoliko bi se Fernandezu sudilo kao maloljetniku i osudilo ga, u zatvoru bi bio do 21 godine.

Pročitajte i ovo Danka Ilić gdje je tijelo djevojčice? Otkriveni rezultati DNK analize automobila kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić Policija, ubojstvo kod bolnice - 5 tijelo je bilo uz Savu Detalji strašnog ubojstva na savskom nasipu: Ubojica i žrtva bili su u vezi

Dječak je navodno do smrti premlatio svog dvogodišnjeg brata Davida u obiteljskoj kući na Floridi. Dvogodišnjak je podlegao nakon dva dana u bolnici od krvarenja u mozgu. Kad je majka došla doma i vidjela onesviješteno dijete, nije pozvala Hitnu pomoć već mu je stavila led na glavu i čekala dva sata da se probudi.

Liječnici vjeruju kako bi dijete preživjelo da je odmah dobilo potrebnu pomoć. Prije toga, Fernandez mu je već jednom slomio nogu što je uvelike doprinijelo odluci suda da mu se sudi kao odraslom. Dječakova obrana temelji se na dokazima da je dijete bilo seksualno zlostavljano i živjelo u nasilnom domu te da mu je očuh počinio samoubojstvo. Majka je Cristiana rodila kad joj je bilo samo 12 godina.

Obrana se protivi doživotnom zatvoru i tvrde da se djetetu mora pomoći jer se on može rehabilitirati. Bilo kako bilo, Cristianu prijeti doživotni zatvor, a majka je također optužena za zanemarivanje djece i njeno suđenje počinje krajem godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene