Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao je temperaturu 42

Čovjek u zatvoru u SAD-u ispekao se do smrti: Ovakvi uvjeti prije su iznimka nego pravilo

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zatvorenik u Alabami doslovno se ispekao na smrt, stoji u optužnici protiv osoblja zatvora u Alabami, zbog čega bi se sada i sami mogli naći iza rešetaka.

Protiv čuvara zatvora u Alabami ovih je dana podignuta savezna tužba zbog slučaja zatvorenika koji je umro u nehumanim uvjetima.

Thomas Lee Rutledge preminuo je od hipertermije 7. prosinca 2020. u zatvoru u Bessemeru. Kada je pronađem mrtav, imao je tjelesnu temperaturu veću od 42 stupnja.

U trenutku smrti nalazio se u zatvorskom krilu rezerviranom za zatvorenike s mentalnim poremećajima. Tužbu je sada podnijela njegova sestra, a kao optuženi navode se zatvorsko osoblje, upravitelji i izvođači radova, piše CBS.

Pročitajte i ovo Ilustracija REPORTERI BEZ GRANICA Nikad nije bilo više novinara iza rešetaka: Pet zemalja prednjači u zatvaranju pripadnika sedme sile

Rutledge je "doslovno bio ispečen do smrti u svojoj ćeliji zbog pretjerane topline koju je generirao zatvorski sustav grijanja", stoji u optužbi.

Pročitajte i ovo Irmgard Furchner IMA 97 GODINA "Tajnica zla" nacističkog logora smrti prekinula šutnju: Otkrila je li joj žao što je sudjelovala u masovnom pokolju

Nažalost, ovaj slučaj nije iznimka. Štoviše, grozni uvjeti u američkim zatvorima postali su pravilo. Poznat je primjer teksaškog zatvora u kojem su od 1998. godine umrla 22 zatvorenika zbog vrućine, neki od njih služeći kratke kazne zbog zločina koji ih u Europi ne bi doveli iza rešetaka.

Ono što je rijetko su tužbe, a još je rjeđi njihov pozitivan ishod, pa zatvorski sustav koji je velikim dijelom u privatnom vlasništvu ostaje netaknut.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene