Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ured Visokog predstavnika

Čović: Valentin Inzko vjerojatno novi Visoki predstavnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović rekao je u Mostaru kako će austrijski diplomat Valentin Inzko vjerojatno postati novi Visoki predstavnik zauzimajući se za ostanak Ureda Visokog predstavnika i snažnu ulogu Sjedinjenih Država u BiH dok ta zemlja ne dobije novi ustav.

'Dok ne dobijemo novi ustav nama treba vrlo jasna uloga OHR-a u BiH kako bi nam, zajedno s drugim administracijama, prije svih Sjedinjenih država, pomogli oko naših dogovora', rekao je Čović u Mostaru u stanci između sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a BiH.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Čović je izrazio uvjerenje da će imenovanje Valentina Inzka kao novog visokog predstavnika biti završeno do zasjedanja Vijeća za provedbu mira (PIC) 25. ožujka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene