Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova koalicija?

Čović: Ne pregovaramo o ujedinjenju HDZ BiH i HDZ 1990!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je kako se ne vode nikakvi pregovori o ujedinjenju njegove stranke i HDZ 1990., dodajući kako bi takvo nešto moglo uslijediti jedino ukoliko to zatraži članstvo a ne netko izvana.

Odgovarajući na poziv predsjednika HDZ-a Hrvatske Tomislava Karamarka na ujedinjenje dva HDZ-a u BiH, Čovič je u izjavi koju u nedjelju prenosi 'Dnevni avaz' istaknuo kako su HDZ BiH i HDZ 1990. odavno ujedinili razmišljanje kada je u pitanju BiH, njen europski put i pozicija hrvatskog naroda u njoj.

Pročitajte i ovo Salka Zildžića uhitili ga Srbi Zastupnik uhićen na granici zbog skrivenog oružja: Bavio se kick-boksom i bio sklon nasilju Slika nije dostupna Čović: Uspjeh hrvatskog HDZ-a ovisi o dijaspori

'Ako se nekada stvori ambijent i oba vodstva procijene da je to (ujedinjenje) razumno, možemo o tome razmišljati ali isključivo kao o potrebi naših glasača i članova. U ovom trenutku se o tome ne vode baš nikakvi razgovori.', kazao je Čović.

>> SDP i HDZ BiH potvrdili suradnju, očekuju izmjenu vlade Federacije BiH

Komentirajući aktualnu političku krizu u BiH prouzročenu razvrgnućem koalicije sa Strankom demokratske akcije (SDA), Čović je kazao kako je uvjeren da će cijeli proces preustroja vlasti biti okončan do 15. srpnja, sukladno novom koalicijskom dogovoru u kojemu umjesto SDA sudjeluje Savez za bolju budućnost (SBB).

Ustvrdio je kako nova koalicija ima načina otkloniti blokade koje najavljuje SDA prijeteći kako će iskoristiti svoju poziciju u Domu naroda parlamenta BiH i blokirati smjenu svojih ministara u Vijeću ministara BiH.

>> SDA odlučna blokirati pokušaj smjene svojih ministara

'Ima mehanizama da smjene u Vijeću ministara provedemo i bez Doma naroda ako treba.', izjavio je Čović.

Smjena ministara obrane i sigurnosti koje je postavila SDA naći se se na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma parlamenta BiH zakazane za 5. srpnja. Ukoliko ta smjena bude izglasana nju bi morao potvrditi i Dom naroda a tek nakon toga mogli bi se birati novi ministri. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene