Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čović pušten iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović pušten je iz pritvora u Sarajevu nakon što je sud BiH prihvatio jamstva koja je ponudila obrana.

Skupina Čovićevih prijatelja ponudila je zalog nad nekretninama vrijednim više od milijun i pol eura kao jamstvo da Čović, kojemu je izrečena nepravomoćna presuda od 5 godina zatvora, neće pobjeći iz zemlje do okončanja postupka pred sudom BiH i izricanja pravomoćne presude.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pravomoćna odluka Mirjani Sanader i Luki Bebiću odblokirana imovina kojom su jamčili za Ivu Sanadera Slika nije dostupna Osumnjičen za primanje mita Šef Zavoda za sudsku medicinu založio nekretninu, pustili ga iz istražnog zatvora

Čović je sudu morao predati putovnice BiH i Hrvatske, a prije
puštanja iz pritvora morao se obvezati da će se jednom tjedno javljati policiji u Mostaru, gdje mu je prebivalište.

Izašavši iz zatvora u Sarajevu, Čović je novinarima kazao da nema, niti je imao, namjeru pobjeći iz zemlje te da će u BiH dočekati kraj procesa u predmetu Lijanovići u kojemu je za sada jedini osuđeni za zlouporabu položaja i ovlasti, dok su svi drugi oslobođeni optužbe.

Također se zahvalio prijateljima koji su ponudili imovinu kao jamstvo za njegovo puštanje na slobodu. Potvrdio je i kako je dobio pismeni otpravak presude te je kazao da će njegovi odvjetnici ovih dana svakako uložiti žalbu.

Na pitanje kako komentira stanje u zemlji s obzirom na to da u BiH još nije uspostavljena nova vlast na temelju rezultata izbora održanih 1. listopada, Čović je kazao da bi taj proces trebalo što prije okončati te da HDZ BiH u tome svakako kani pomoći.

Nije želio komentirati mogućnost da HDZ BiH zajedno s HDZ 1990. sudjeluje u izvršnoj vlasti, rekavši samo kako on osobno i njegova stranka mogu surađivati sa svima koji žele dobro BiH.

Odmah po izlasku iz pritvora u Sarajevu Čović je otputovao u Mostar gdje se očekuje i održavanje sjednice Predsjedništva HDZ BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene