Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

On, ona ili ono - mnogi su zbunjeni pojavom Conchite Wurst, a posebno zgražanje izazvala je u Rusiji.


Thomas Neuwirth, poznatiji i kao Conchita Wurst, podigao je veliku prašinu na Starom kontinentu i stvorio novu podjelu u javnosti. Dok jedni pružaju maksimalnu potporu 'bradatoj lady' drugi su zgroženi. I to posebno u Rusiji.

Vezani članci Albina Grčić Albina objavila spot za pjesmu "Tick-Tock", reakcije su odlične: "Svjetski izgleda, predivan i moćan vokal" Mihail Gorbačov Gorbačov poručio EU i Rusiji da se ne boje pregovora: ''Moramo shvatiti da smo svi Europljani''

Parlamentarni zastupnik komunističke stranke Rusije, Valerij Raškin, možda najbolje opisuje stav onih koje je Conchita zgrozila. 'U dubokoj boli sam pratio rezultate Eurosonga. Pobjeda bradate žene je srozavanje čovječanstva i svojevrsno samoubojstvo', rekao je Raškin.

No, nije stao na tome. U Vladu je uputio i prijedlog da se Ruska Federacija u potpunosti povuče s Eurosonga te da uspostavi vlastito glazbeno natjecanje koje bi se zvalo 'Glas Euroazije'. 'Novo natjecanje promicat će sasvim drugačije vrijednosti i to neće biti vrijednosti transeksualaca, lezbijki i homoseksualaca', kaže Raškin.

Bradata pjevačica bila u vezi s jednim srpskim pjevačem!

S njime se slažu i mnogi njegovi kolege, što nije neobično budući da je sam Vladimir Putin nametnuo strože restrikcije po pitanju propagande 'netradicionalnih seksualnih odnosa'. Kaže kako želi zaštiti tradicionalne obiteljske vrijednosti ruskog društva, prenosi BBC.

Za razliku od većine ruskih političara, ruska javnost sasvim očito misli drugačije, budući da se je na glasovanju rangirali na visoko treće mjesto. Ipak, Conchiti fanovi u Rusiji ne bi se trebali nadati njenom skorašnjem koncertu u toj zemlji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook