Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazivanje mišića

Concept_One Mate Rimca 'rasturio' perjanicu 'propetog konjića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Concept_One Mate Rimca i njegove tvrtke Rimac Automobili, još jednom je impresionirao automobilistički svijet, a ovog puta, doslovce je za doručak "pojeo" jedan od najjačih superautomobila na tržištu.

Britanski vozač utrka koji ima i svoj YouTube kanal, Archie Hamilton, htio je isprobati koliko je zapravo brz taj Concept_One, tvrtke Rimac Automobili iz Hrvatske pa je za početak protiv njega postavio Teslin model P90D u "ludom modu" (čitaj najjačem) te "obrisao pod" s njim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utrka na -5 stupnjeva ''PAO'' JE I LEGENDARNI VEYRON Rimčev superautomobil dobio sa svega 20% baterije Slika nije dostupna Pojavio se i pretendent TOP 5 NAJBRŽIH ELEKTRIČNIH "ZVIJERI" Da, Rimčev Concept One je i dalje kralj ceste

Ipak, ruku na srce, Teslin model niti je rađen za trkaće piste, niti ima takvu aerodinamiku, jer je riječ o sedan izvedbi automobila, no Hamilton je htio vidjeti zapravo koji je automobil brži na samom startu. Isto tako, treba uzeti u obzir da je Teslin model osjetno teži od Rimčevog superautomobila, gdje P90D važe 2196 kilograma, nasuprot Conceptovih 1950 kilograma, što je gotovo 250 kilograma razlike, a to se svakako odražava i na ubrzanje i maksimalnu brzinu.

Tog je svjestan i sam Mate Rimac, koji ističe da to nije bila fer usporedba, no da je Teslin model ipak nešto najbliže po performansama Concept_One u svijetu električnih automobila. Rimac priznaje i da Teslin model ima impresivne performanse pri nižim brzinama.

Obzirom na sve te razlike, i što se samog starta tiče, iako je izbugio, Teslin model se pokazao vrlo živahnim na startu i razlika nije bila toliko osjetna na startu kao kod idućeg suparnika, koji nosi ime automobilističkog diva i sinonim je već desetljećima za superbrze i superluksuzne superautomobile. Naravno, riječ je o Ferariju.

Hamilton je sjeo u model LaFerrari kako bi se uvjerio ima li razlike između njega i Concept_One. Da vam dalje ne kvarimo doživljaj, pogledajte video i vidite kako je završio taj sraz.

Prije same utrke, Hamilton je rekao da "ako moram staviti novac na nekoga, LaFerrari mora onda pobijediti. Sigurno mora". Mi ćemo reći, dobro da se nije kladio. Pogledajte video.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene