Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FAA nije vidio ništa

Vatrogasce prizemljila kiša meteora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom gašenja velikog požara u središnjem dijelu američke savezne države Colorado, lokalne su vlasti prizemljile protupožarne zrakoplove, zbog višestrukih dojava o kiši meteora.

Šerif okruga Chaffee, W. Peter Palmer, rekao je za AP kako je njegov ured zaprimio višestruke dojave o padu meteora, no niti jedan nije mogao potvrditi.

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Posada protupožarnog zrakoplova tijekom gašenja požara isto tako je uočila nešto na nebu, no kako nisu bili sigurni o čemu se radi, sletjeli su dok opasnost ne prođe. 'Nisu bili sigurni o čemu se radi', rekao je Steve Seign, glasnogovornik američke službe za šume. Prizemljili su zrakoplov , dok nisu mogli razlučiti što su to vidjeli na nebu, dodao je Segin.

Svjedočenja o kiši meteora iz Colorada u skladu su i s dojavama iz dva putnička zrakoplova, čiji su piloti sličnu pojavu vidjeli i tijekom leta iznad grada Liberal u Kansasu, istaknuo je Scott Enterkin iz Nacionalnog meteorološkog centra u gradu Boulderu.

No, FAA službeno nije potvrdio ništa slično, čak niti dojave. Ian Gregor, glasnogovornik FAA-a, dodao je i kako nije bilo nikakvih narušavanja redovnih letova iznad tih područja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene