Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Colombo: U bombaškom napadu na autobus 23 mrtvih i 70 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su 23 osobe poginule, a 70 ih je ranjeno nakon eksplozije bombe u gradskom autobusu u predgrađu Colomba, glavnoga grada Šri Lanke, izvijestila je u petak policija.

Eksploziv je aktiviran u vrijeme najveće gužve, u vrijeme kada se ljudi vraćaju s posla. Ministarstvo obrane za napad je odmah optužilo tamilske tigrove.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Napad je uslijedio samo nekoliko dana nakon silovitih sukoba između Tigrova za oslobođenje Tamilskog elama (LTTE) i vladinih snaga na poluotoku Jaffna na sjeveru otoka, pri čemu je smrtno stradalo nekoliko desetaka tamilskih tigrova. 

Sukobi između vladinih snaga i tamilskih tigrova pojačani su otkad je vlada i službeno u siječnju prekinula dogovor o prekidu vatre.

Pobunjenici, koji na sjeveru i istoku zemlje žele osnovati neovisnu državu, od tada su pojačali bombaške napade u Colombu i drugdje na relativno mirnom jugu zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene