Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje su 23 osobe poginule, a 70 ih je ranjeno nakon eksplozije bombe u gradskom autobusu u predgrađu Colomba, glavnoga grada Šri Lanke, izvijestila je u petak policija.


Eksploziv je aktiviran u vrijeme najveće gužve, u vrijeme kada se ljudi vraćaju s posla. Ministarstvo obrane za napad je odmah optužilo tamilske tigrove.

Vezani članci Fizički obračun, ilustracija Ubio ga zbog 200 kuna: Pretučeni muškarac otpušten iz bolnice pa kod kuće iskrvario Deseci mrtvih u napadu u Kabulu (Foto: AFP) U bombaškom napadu u Kabulu ubijeno najmanje 48 ljudi: Nitko nije preuzeo odgovornost za napad

Napad je uslijedio samo nekoliko dana nakon silovitih sukoba između Tigrova za oslobođenje Tamilskog elama (LTTE) i vladinih snaga na poluotoku Jaffna na sjeveru otoka, pri čemu je smrtno stradalo nekoliko desetaka tamilskih tigrova. 

Sukobi između vladinih snaga i tamilskih tigrova pojačani su otkad je vlada i službeno u siječnju prekinula dogovor o prekidu vatre.

Pobunjenici, koji na sjeveru i istoku zemlje žele osnovati neovisnu državu, od tada su pojačali bombaške napade u Colombu i drugdje na relativno mirnom jugu zemlje.