Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Clinton rasisitički raspoložen

Clinton za Obamu: 'Prije nekoliko godina bi nam donosio kavu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji američki predsjednik Bill Clinton opisao je sadašnjeg predsjednika Baracka Obamu za vrijeme predsjedničke kampanje 2008. godine 'čovjekom koji bi im nekoliko godina prije donosio kave'.

Prema knjizi 'Game Change' Johna Heliemanna i Marka Halperina, Clinton je svoju rasističku rečenicu izgovorio u telefonskom razgovoru s preminulim senatorom Tedom Kennedyjem kojeg je želio nagovoriti da podrži njegovu suprugu Hillary.  Prema svemu sudeći, senatoru Kennedyu se nisu svidjele njegove rasističke izjave pa ih je tako prenio svom prijatelju.  U knjizi se također navodi razgovor između aktualne državne tajnice,  a ujedno Clintonove supruge Hillary  s tada novoizabranim Obamom u kojem mu govori kako bi njezin suprug mogao znatno naštetiti njegovoj administraciji. 

Pročitajte i ovo Joe Biden Otkriveno u knjizi Za neke stvari očito još nije prestar: "Dobar seks" tajna je dugog i sretnog braka Joea Bidena Stipo Mlinarić pitao i premijera Mlinarić ljut zbog knjige: "Pustio sam dva dana da vidim hoće li itko reagirati"

'Znaš da ga ne mogu kontrolirati. Prije ili kasnije će postati problem', navodno su njezine riječi tijekom razgovora s Obamom netom nakon što je izabran za predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene