Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislio pitati za mišljenje Obame?

Clinton 'izgladila stvari' sa studentom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton izgladila je stvari sa studentom na kojeg se izgalamila jer ju je naljutio svojim pitanjem za vrijeme javnog foruma u Kongu, priopćio je State Department.

Obično staložena u javnim istupima, Clinton se u ponedjeljak izgalamila na studenta iz Konga sa sveučilišta u Kinshasi koji ju je pitao za mišljenje njezina supruga o sporazumu između Kine i Demokratske Republike Kongo odgovorivši mu: 'Želite da vam kažem što moj suprug misli? Moj suprug nije državni tajnik, ja sam!', ljutito je odgovorila Clinton. 'Ako želite moje mišljenje, reći ću vam ga. Neću prenositi mišljenja svog supruga', rekla je Clinton ne iznoseći dalje svoj stav o sporazumu 'minerali za infrastrukturu' između Kine i DR Konga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Susret s Bidenom i Clinton Predsjednik Josipović u posjetu SAD-u Slika nije dostupna Višednevni posjet Josipović putuje u SAD na sastanak s Bidenom i Hilarry Clinton

>> VIDEO: 'Nije moj suprug državni tajnik, nego ja!'

Glasnogovornik State Departmenta PJ Crowley rekao je jučer novinarima u Washingtonu da je Clinton odgovorila na ono što je mislila da je čula i da je 'reagirala na to'. Bilo je nagađanja da je pitanje, postavljeno na francuskom jeziku, možda krivo prevedeno na engleski. Crowley se pozvao na izvješća u kojima se navodi da je student kasnije rekao da je mislio pitati za mišljenje predsjednika Baracka Obame, a ne 42. američkog predsjednika. Glasnogovornik je kazao da se Clinton našla sa studentom i da su sve riješili. 'Ona je reagirala na ono što je čula, ali je riješila to sa studentom prije kraja foruma'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene